NSP

Sastanak sindikata NSP-a i EKN Pliva za Kolektivno pregovaranje

Drage članice i članovi NSP-a,

                  Ministarstva rada, povjerenstvo za utvrđivanje reprezentativnosti, dostavilo je sindikatima u Plivi rješenje Reprezentativnosti, s čim je i otpočela nova runda pregovora o boljim pravima kroz Kolektivni ugovor za Pliva Hrvatska d.o.o. sindikata NSP-a i EKN Pliva s ranije upućenom Inicijativom za otpočinjanje pregovora i zahtjevom za datumom prvog sastanka!

Novi sindikat Plive, po Statutu Novog sindikata Plive, stječe sve Zakonske preduvjete za učestvovanje sindikata NSP-a, kao reprezentativnog sindikata u Plivi Hrvatska d.o.o. u pregovorima za bolja materijalna prava zaposlenika  kroz Kolektivni ugovor.

Ujedno sindikati koji djeluju u Plivi, NSP i EKN Pliva, održali su preliminarni sastanak te dogovorili – utvrdili  prijedloge za pregovore o Kolektivnom ugovoru. Osnovne značajke dogovora iz objektivnih razloga članstvo može dobiti u matičnom sindikatu. Prijedlozi sindikata su identični s različitim objašnjenjima što govori da znamo što želimo. U samim pregovorima sindikata s poslodavcem podrška solidarnosti zaposlenika s članovima sindikata bila bi vrlo značajna, hvala na učlanjivanju u sindikat.

Za sve informacije, obavijesti možete dobiti putem Internet stranice NSP-a, www.nsp.hr  te  mailom: novisindikatplive@gmail.com, te osobno u uredu sindikata!

Hvala na razumijevanju,                                                           

Sa poštovanjem!