NSP

Pripreme za Kolektivno pregovaranje

Drage članice i članovi NSP-a,

                  Na stranicama Ministarstva rada, povjerenstvo za utvrđivanje reprezentativnosti, uputilo je poziv putem Javnog poziva sindikatima u Plivi za utvrđivanje reprezentativnosti, s čim je i otpočela nova runda pregovora o Kolektivnom ugovoru.

Novi sindikat Plive, po Statutu Novog sindikata Plive stiče sve Zakonske preduvjete za učestvovanje sindikata NSP-a, kao reprezentativnog sindikata u Plivi Hrvatska d.o.o. u pregovorima za bolja materijalna prava zaposlenika putem Radnih odnosa kroz Kolektivni ugovor. Isti postupci slijede i u ostalim poduzećima pa je potrebito u ova teška vremena potrebito i istaknutije djelovanje članova sindikata

Ujedno sindikati koji djeluju u Plivi, NSP i EKN, održali su preliminarne sastanke te dogovorili djelovanje prema poslodavcu i poslodavcima. Osnovne značajke su materijalna prava kroz plaču (inflatorne razlike), prava iz socijalnih kategorija, zaštita zaposlenika i zaštita zaposlenika kroz ostala materijalna prava. Prijedlozi sindikata su identični u različitim objašnjenjima što govori da znamo što želimo poboljšati. U samim pregovorima sindikata s poslodavcem podrška solidarnosti zaposlenika članova sindikata bila bi vrlo značajna, hvala na učlanjivanju u sindikat.

Za sve informacije, obavijesti možete dobiti putem Internet stranice NSP-a, te  mailom: novisindikatplive@gmail.com

Hvala na razumijevanju, Sa poštovanjem.