Kazalište

1. izvedba nakon premijere Rugantinove “Kronike seoske ljubavi”

Dragi ljubitelji kazališta, ali i dobre zabave s podlogom 😊,
imate priliku pogledati novu predstavu Teatra Rugantino, ljubavnu komediju “Kronika seoske ljubavi”, prvi nakon premijere i to s popustom! Odlučite brzo jer izvedba je ovaj četvrtak, 3. ožujka u Maloj dvorani Lisinski u 20 sati.

Tekst poznatog hrvatskog dramatičara i romanopisca Ivana Vidića “Kronika seoske ljubavi”, tekst o samoći i o potrebi za bliskošću koja ne poznaje godine, vizualizirao se i oživio 25. veljače na pozornici na najljepši mogući način. Dupkom ispunjena Mala dvorana Lisinski uživala je i iskazala svoje zadovoljstvo glumačkim izvedbama Gordane Gadžić i Sretena Mokrovića, kao i režijom Darija Harjačeka i Vidićevim tekstom. Ljubica i Milivoj već su na premijeri postali likovi koje se prepričava i čije se rečenice pamte.

Startne pozicije u predstavi, odlično je opisao sam autor, Ivan Vidić: “Dvije osobe osebujne povijesti, dva samotna ljudska stvora i, istovremeno, dva usamljena srca, svako na svoj način u prijelomnom trenutku svog života, susreću se na teško odredljivoj granici koja dijeli bučnu i kaotičnu civilizaciju i osamu prirode, tamo gdje se gradska periferija neprimjetno prelila u mir utihnulog sela.”

Selo na rubu grada (četvrta zona gradskog autobusa), idila koja zapravo i nije baš takva (a mogla bi biti), lijepa i putena Ljubica, nekadašnja druga pratilja neimenovanog natjecanja za miss, duboko razočarana u muškarce, i krut, u svemu nespretan, ali dobrodušan, u život razočaran umirovljeni branitelj Milivoj  –  dvoje ljudi s potpuno različitim prošlostima, težnjama, snovima… No, oboje su sami, zapravo odbjegli iz grada i pogled preko ograde u susjedno dvorište im postaje sve prihvatljiviji, a zatim i ljepši 😊…

Za Vas, Vaše kolege i prijatelje, cijena ulaznice s popustom je 50 kuna (puna cijena je 70 kuna)! Svakako nam naznačite u mailu ili recite kad nas zovete otkud se javljate (ili da ste dobili mail s popustom) kako bismo Vam rezervirali ulaznice s povoljnijom cijenom. U Maloj dvorani Lisinski obavezno je nošenje maski, kao i ulazak uz važeću COVID potvrdu.

Najljepše vam zahvaljujemo na širenju informacije o izvedbi “Kronike seoske ljubavi” 3. ožujka – kolegama, prijateljima i ljubiteljima kazališta (jer će i oni tako dobiti mogućnost jeftinijih ulaznica za odličnu predstavu).

Ulaznice se mogu rezervirati na mail rugantino@rugantino.hr ili na 091/225 48 48, 091/523 79 00 do četvrtka u 14 sati.
Više o predstavi na web stranici, Facebooku i Instagramu Teatra Rugantino.