Pliva

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA PLIVA HRVATSKA D.O.O.

Drage članice i članovi,

 

                      javljam Vam da smo danas s predstavnicima poslodavca Pliva Hrvatska d.o.o. dogovorili produženje važećeg Kolektivnog ugovora na godinu dana, do 31. listopad 2022. s Izmjenama i dopunama postojećeg Kolektivnog ugovora.

Unutar toga razdoblja, a nakon donošenja budžeta grupacije poslodavca, pregovarat ćemo s poslodavcem o raspodjeli dogovorenog povećanja na pojedine kategorije radnika, uz poseban naglasak na one s najnižim primanjima.

U međuvremenu se očekuje i novi Zakon o radu koji bi trebao biti podloga za buduće pregovore.

Nakon uspješnog okončanja ove faze razgovora, želim se zahvaliti članstvu na podršci, prijedlozima i razumijevanju za izazove s kojima se (svi skupa) nosimo. Ujedno želimo da ovaj poslodavac s svim našim argumentiranim zahtjevima postane „ekstra“ poslodavac.

Ujedno podržavamo svako razmišljanje za solidarno učlanjenje zaposlenika u Novi sindikat Plive s osnaživanjem sindikalnih aktivnosti, pregovora u svakoj slijedećoj akciji.

Zajedno smo jači za ostvarivanje svih materijalnih prava kroz sindikalno pregovaranje, gdje jedino sindikat može pregovarati!

Pozivamo Vas u naše članstvo, učlanjenjem u Novi sindikat Plive, te u zajedničko ostvarivanje svojih boljih prava na solidarnoj osnovi.

Srdačan pozdrav!

Povratak na popis