Kazalište

Veseli Ožujak u Centru KNAP!

Treći mjesec u Centru KNAP već je poznat po brojnim besplatnim predstavama u sklopu najvećih susreta amaterskog kazališta. Osim toga, ovaj smo ožujak pripremili smo  nove radionice, koncerte i izložbe!

Pratite nas na društvenim mrežama i budite dio raznolikog Knapovog ožujka! O redovnim programima informirajte se na našoj web stranici. 

Glazbeni Knap // TUBAstično! // J. Rukljić (tuba) i I. Jarić (klavir)

PETAK, 6.3. // 19.30h // koncertna dvorana (ulaz slobodan)

Centar Knap Vas poziva na drugi koncert ciklusa Glazbeni Knap u sezoni ’19. / ’20.

Izvrsni, nagrađivani komorni glazbenici, duo J. Rukljić i I. Jarić, izvest će zanimljiv i raznolik program za tubu i klavir te klavir solo. Ne propustite čuti ovaj moćan puhački instrument u solo izvedbi!

Ulaz na koncert je slobodan!

Jurica Rukljić, tuba Iva Jarić, klavir Cjelokupni program pogledajte ovdje!

GALERIJA DOGAĐANJA // Tajči Čekada: Krepaj ljepoto

PETAK // 6.3. // 19.00 // OTVORENJE IZLOŽBE

S veseljem Vas pozivamo na otvorenje izložbe Krepaj ljepoto umjetnice Tajči Čekade.

“Čekada se iskustveno poistovjećuje s Ofelijom te pluta u hladnoj vodi. Sam motiv konotira romantičarsku ideju neodrživosti ljubavi, nevinosti i ljepote, a kao takav također implicira određenu sliku ženskosti, ili previše savršene da bi opstala ili nedovoljno savršene za opstanak. Ljubav, čistoća, nevinost, sve to mora – krepati. ” (iz predgovora Josipe Bubaš)

44. SKAZ i 23. FZKA

14.3. – 29.3. // ulaz slobodan na sve predstave 

Posljednjih 44 godina cijela se zagrebačka kazališna amaterska scena okuplja na SKAZ-u, jedinom, a ujedno i najvećim susretima tog tipa. Svojim dugotrajnim djelovanjem ovo je kulturno događanje prepoznato kao iznimno vrijedan doprinos kazališnoj umjetnosti koji popularizira ne samo amatersko kazalište, već i one specifične procese, mehanizme učenja i stvaranja koji nisu svojstveni estetici profesionalnog kazališta. Svake godine, tijekom dva tjedna susreta, u Kazalištu Knap, preko 2700 posjetitelja zajedno sa stručnim žirijem ima priliku besplatno pogledati predstave u produkciji čak više od 30 družina te uživati u više od 400 glumačkih ostvarenja. 

Vrijedni doprinos susreta amatera prepoznaje Grad Zagreb i Ministarstvo kulture, dok će medijski ovogodišnji SKAZ vjerno pratiti Radio Student i emisija Generalna Proba, a osvježenje mladim kazališnim nadama pružit će Coca-Cola HBC.

Detaljnije o SKAZu i FZKA pročitajte ovdje.

Volontiraj na SKAZU!

Prijave traju do 4. ožujka. 

Voliš kazalište, amaterski se baviš glumom, priželjkuješ iskustvo u produkciji festivala? Javi nam i postani volonter/ka na 44. Susretu kazališnih amatera Zagreba i na 24. Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera! Tražimo volontere/ke koji će u periodu od 14. do 29. ožujka pomagati u organizaciji, pružati informacije publici i volontirati na poziciji biljetera/ki!

Ispuni ovaj google obrazac i postani dio festivalske ekipe!

PRIČAONICA DRAMAONICA

Nova radionica za najmlađe u Centru KNAP, upisi još uvijek traju! 

Pričaonica_ dramonica je interaktivna dramska igraonica za najmlađe, kroz koju čarobna teta Mia Pričalica, iz Pričajuće šume, vodi mališane u fantastične svjetove bajki i različitih dramskih igra, a djeca kroz igru i zabavu uče kako interpretirati svoj doživljaj priče te kako primijeniti korisne pouke u stvarnom svijetu.

Igraonica se održava jednom tjedno, četvrtkom od 17 sati, a namijenjena je uzrastu od 4- 6 godina.

Voditeljica: Mia Hušnjak

Više o radionici pogledajte ovdje. 

Upisi su u tijeku, prijave šaljite na centar@knap.hr

4EVER TEATAR!

Prijave u tijeku na centar@knap.hr

Ako imate osjećaj da u vama oduvijek čuči glumac/ica, a nikada se u glumi niste usudili okušati. Ili vas jednostavno zanima kako savladati strah od javnog nastupa? Ili se samo želite kreativno izraziti i upoznati nove ljude sa sličnim afinitetima?

Onda je 4EVER TEATAR pravo mjesto za vas. Kroz druženje i dramske zadatke savladajte osnove glume , istražite svoje kreativne potencijale, a pritom se dobro družite. Možda se u vama krije pravi glumački genije? Nova avantura čeka na vas, prijavite se!

Povratak na popis