Kazalište

Prosinac u Centru Knap

Ovog prosinca, prostor Centra kulture na Peščenici opet postaje najbolji je izbor za bijeg od niskih temperatura i zime. Pripremili smo bogat edukativni i zabavni program, a krajem mjeseca očekuje vas već tradicionalan Knapov Božić. Toplu i blagadansku atmosferu upotpunit će koncert Kikića, Božićni sajam, likovna radionica i druga zimska iznenađenjima. Nemojte propustiti prosinac u Knapu, budite uvijek u tijeku i pratite nas na našim društvenim mrežama.

Stih na dlanu // petak, 6.12. u 19h // Galerija Događanja

S veseljem vas pozivamo na program Stih na dlanu u organizaciji Udruga Kultura Nova koji će se održati u petak, 6. prosinca u 19 sati u Galeriji Događanja. 

Program Stih na dlanu održava se već četvrtu godinu zaredom s ciljem afirmacije poezije paralelno ukazujući na društveni problem stigmatizacije osoba s depresivnim poremećajima. Nadalje, program Stih na dlanu udruge Kultura Nova pokazao se izuzetno zanimljiv publici pa je izložbu poezije i fotografije vidjelo 1700 posjetitelja, od kojih je veliki broj i aktivno sudjelovao ispisujući autorske stihove na ponuđene prazne šprance papirnatog dlana.

Ovoga puta poeziju će čitati Cvijeta Grijak, Zvjezdana Bubnjar i članovi amaterske kazališne skupine Teatar Gaudeamus, nakon čega će i publika moći sudjelovati u upisivanju svojih najdražih stihova. U glazbenom dijelu programa nastupit će mlada gitaristica Iva Ladišić.

Ulaz je slobodan, vidimo se.

Radionica Macrame izrade božičnih ukrasa // 12.12. u 17 sati

Ove godine pozivamo odrasle i djecu da zajedno izrade vlastite ukrase za bor. U Centru Knap pod stručnim vodstvom Vlatke Hišič cijela obitelj može besplatno izraditi ukrase po jedinstvenoj macrame tehnici. Osim što su unikatni, ručno rađeni ukrasi odličan su i originalan poklon za vaše najdraže.  Čekamo vas na radionici 12. prosinca u 17 sati. Više detalja na centar@knap.hr.

Pedest godina / Nijansi zelene politike - Krafna na Knap // petak, 13. 12. u 19h // Mali studio

Ciklus Krafna na Knap nastavlja se i u prosincu. U petak, 13. prosinca s početkom u 19 sati gost predavač  Vedran Horvat, izvršni direktor Instituta za političku ekologiju, govorit će o nastanku i razvoju zelene politički misli i djelovanja u Europi i kod nas unazad pola stoljeća. Predavač će opisati putanju razvoja europske zelene politike i neke od njenih najvažnijih trenutaka. Posebnu pažnju posvetit će vezi između zelene institucionalne politike i društvenih pokreta.

KNAPov Božić // 20.12. u 17.00h

Tradicionalni KNAPov Božić i ovaj će prosinac obilježit naš program. Topla i blagdanska atmosfera počinje u 17 sati s Last Minute Božićnim sajmom na kojem možete pogledati i kupiti razne rukotvorine, unikatne predmete i pronaći posljednje poklončiće. Dok šetate sajmom, oni najmlađi mogu ukrasiti svoje pismo u sklopu Kreativne familije, a onda i poslati svoje želje Djedu Mrazu u poštanskom uredu Sjevernog pola koji se i ove godine smjestio u Knapu! Blagdanski ugođaj osigurat će nam Kikići svojim božičnim koncertom.  KNAPov Božić obilježit će predsava “Sanjali smo bijeli Božić” (19 sati) koju su zajedničkim kreativnim snagama osmislili  polaznici dramskih, glazbenih i plesnih radionica. Ulaz na sve programe slobodan!

Sanjali smo bijeli Božić // subota, 21.12. u 11 sati

Svi oni koji ne mogu doći u petak imaju priliku pogledati predstavu “Sanjali smo bijeli Božić” u subotu, 21. prosinca u 11 sati. Kroz ples, glumu i glazbu naši polaznici stvorit će pravu blagdansku atmosferu. Svoje ulaznice možete rezervirati na centar@knap.hr ili na 01 23 03 122.

Ivana Mrčela: Let Chat // otvorenje izložbe 18. prosinca u 19 // Galerija Događanja

Otvorenje izložbe Let Chat umjetnice Ivane Mrčele održat će se 18. prosinca u 19 sati.  Više detalja uskoro.