Genera

U poduzeću GENERA d.d. održan novi sastanak Pregovaračkih timova

Poštovani članovi,

Pregovarački timovi Genere d.d. te Novog sindikata Plive i Samostalnog sindikata radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske reprezentativnih sindikata održali su jučer 26.11.2019. sastanak na temu sklapanja Kolektivnog ugovora na razini poslodavca Genera d.d.

Poslodavac nam nije, iz objektivnih razloga, dostavio podatke, a sindikalna strana je opet imala puno upita te pojasnila događanja iz praksi, što je poslodavac saslušao i odgovorio da se nastoji pronaći najbolje rješenje, i nemamo sumnje da je to i istina. Sve teme na dostavljene podatke su i dalje otvorene ali i svi stavovi sindikata su usmjereni na plaču, materijalna prava i prava iz radnog odnosa. Ponovili smo pregovaračkoj strani poslodavca da i dalje sva pitanja vezana za kolektivno pregovaranje ostanu otvorena do čistopisa, ako pronađemo još kakvu temu za razgovor razriješimo, što je poslodavac dapače prihvatio. Sve iz razloga ne širenja dezinformacija i obavijesti članstvu i zaposlenicima Genere.

U argumentiranoj diskusiji, iznesli smo sva saznanja o problematici u tom trenutku, te dobili potvrdu da idemo dobrim putem argumenata, diskusije bez povišenih tonova i dogovora prema krajnjem cilju – Kolektivni ugovor. Podjelom dijela poslova sindikat je prihvatio obvezu pripreme cijena karata po zonama a poslodavac će izraditi strategiju, jer je ponovljeno da put na posao i s posla mora biti „0“ kuna.

Nastavak pregovora i sljedeći sastanak dogovoren je za 16.12.2019. u 14,oo sati, gdje bi trebali imati više informacija za daljnje aktivnosti. O zaključcima sa sastanka i toku pregovora redovno ćemo vas obavještavati putem medija interne komunikacije.

Otvoreni smo za sva pitanja, vezana uz sindikalno djelovanje, na naše kontakte.

Upit na:
davorin.medved@pliva.hr
novisindikatplive@gmail.com
Na mobitel: 099 / 333-2020